|
www.trikepilot.net Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Roland haladó fórumozó

Csatlakozott: 2008.05.06. Kedd 20:59 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Dorog
|
Elküldve: Csüt. Okt. 02, 2008 6:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm!
Ezeket az őrülteket nézd meg!
http://www.youtube.com/watch?v=oMrKadxgrxA&feature=related
Érdekes gépek, ránézésre kicsit furcsa, de biztos lehet velük termikelni és nem kell utánfutó, ha terepre szállsz:-)
| Kopi írta: | Hát hogy őszinte legyek nem tudom. A klub végzi ezeket a dolgokat. Nekem csak az a feladatom, hogy repüljek vele.
GRATULÁLOK A VIZSGÁHOZ!!!
| Roland írta: | Szia!
Bitang jó kis gép az a képen! Gratula! Ezeknek a külföldi szárnyaknak hogy megy a vizsgáztatása? Kétévente ki kell vinni a gyártóhoz, vagy hazai gyártó is adhat rá alkalmasságit?
Más téma. Tegnap levizsgáztam! Beszámoló a pilóta topicban.
| Kopi írta: | Személyesen nem ismerem Détár Lászlót, de mintha ő is kint lett volna verseny idején.
Közben lassan épül a weboldalunk. Most egyenlőre itt : www.ulhdv.cwi.hu érhető el a végleges www.ulhdv.hu helyett.
Egyébként amivel én repülök gép ugyanúgy néz ki mint a főoldalon van fotó. Maga a szárny még ráadásul ugyanaz is (szárny: Aircreation XP-11; Motor: Rotax-508; Trike: egyedi). Ezzel a géppel nem kevés kupát gyűjtött be Thúróczy kollegánk.
| Roland írta: | Valóban jó kis reptér a kecskédi, mondjuk sok viszonyítási alapom nincsen, mert máshol még nem repültem.
Az oktatóm Détár László. Ismered esetleg?
5 km... akkor nagyon zavarnám a lakott területeket, muszály lesz egy kicsit messzebbre menni:-)
Ja mellesleg a főoldalon lévő képen az egy XP-11- Amivel jelenleg repülök. Ezen a trike-n is Rotax508 van és a trike is 99%-ban ilyen.
Egyelőre csak anyósJELÖLT. És szoktatom a dolgok normális rendjéhez.
Kecskéden volt egy fordulója a Nemzeti Bajnokságnak. Asszem Június 13-15. Nem rosz kis reptér az. Ki az oktatód?
Azért nem árt ha az eslő pár tíz óraidat egyedül a reptér (R-5Km) közelében töltöd. Lesz még időd túrázgatni hidd el.
Te ilyen ritkán látogatod az anyósodat? De jó neked!!  |
|
|
| [/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

Csatlakozott: 2007.10.11. Csütörtök 21:17 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Dunavecse
|
Elküldve: Szer. Okt. 01, 2008 9:50 am Hozzászólás témája: |
|
|
Hát hogy őszinte legyek nem tudom. A klub végzi ezeket a dolgokat. Nekem csak az a feladatom, hogy repüljek vele.
GRATULÁLOK A VIZSGÁHOZ!!!
| Roland írta: | Szia!
Bitang jó kis gép az a képen! Gratula! Ezeknek a külföldi szárnyaknak hogy megy a vizsgáztatása? Kétévente ki kell vinni a gyártóhoz, vagy hazai gyártó is adhat rá alkalmasságit?
| Kopi írta: | Személyesen nem ismerem Détár Lászlót, de mintha ő is kint lett volna verseny idején.
Közben lassan épül a weboldalunk. Most egyenlőre itt : www.ulhdv.cwi.hu érhető el a végleges www.ulhdv.hu helyett.
Egyébként amivel én repülök gép ugyanúgy néz ki mint a főoldalon van fotó. Maga a szárny még ráadásul ugyanaz is (szárny: Aircreation XP-11; Motor: Rotax-508; Trike: egyedi). Ezzel a géppel nem kevés kupát gyűjtött be Thúróczy kollegánk.
| Roland írta: | Valóban jó kis reptér a kecskédi, mondjuk sok viszonyítási alapom nincsen, mert máshol még nem repültem.
5 km... akkor nagyon zavarnám a lakott területeket, muszály lesz egy kicsit messzebbre menni:-)
Ja mellesleg a főoldalon lévő képen az egy XP-11- Amivel jelenleg repülök. Ezen a trike-n is Rotax508 van és a trike is 99%-ban ilyen.
Kecskéden volt egy fordulója a Nemzeti Bajnokságnak. Asszem Június 13-15. Nem rosz kis reptér az. Ki az oktatód?
Azért nem árt ha az eslő pár tíz óraidat egyedül a reptér (R-5Km) közelében töltöd. Lesz még időd túrázgatni hidd el.
|
| [/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Kedd. Szept. 30, 2008 7:56 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
| [/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

Csatlakozott: 2007.10.11. Csütörtök 21:17 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Dunavecse
|
Elküldve: Pént. Szept. 26, 2008 10:10 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Személyesen nem ismerem Détár Lászlót, de mintha ő is kint lett volna verseny idején.
Te ilyen ritkán látogatod az anyósodat? De jó neked!!  | [/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Pént. Szept. 26, 2008 12:35 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Valóban jó kis reptér a kecskédi, mondjuk sok viszonyítási alapom nincsen, mert máshol még nem repültem.
Te ilyen ritkán látogatod az anyósodat? De jó neked!! [/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Csüt. Szept. 25, 2008 9:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Roland írta: | ]
Akkor gondolom kiképzés után még nemigen fogsz nagyobb túrákon részt venni. Hol tanulsz egyébként?
Hol van a kiképzésed egyébként?
De oersze attól még meglátogathatod a repteret ha van kedved.  |
Attól függ, mit értünk nagyobb túrákon, még szoknom kell a sárkány nyújtotta nagyobb lehetőségeket. Múltkor is repültünk egy 45 km-es kört, alig több, mint fél óra alatt, ugyanezt ernyővel abban a szélben 2 óra alatt se tettem volna meg. Ha a gépem megbízhatóan fog működni, amint lehet, ki szeretnék szabadulni, a helyben körözgetés nem az én műfajom.
Kecskéden ment a kiképzés, éppen két napja ért véget, már csak a vizsgarepülés van hátra.
Kedvem lenne menni, de időm se nagyon van rá és messze is vagytok (anyósjelölt látogatás meg legközelebb karácsonykor lesz:-) ).[/quote]
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Csüt. Szept. 25, 2008 12:34 pm Hozzászólás témája: |
|
|
]
Akkor gondolom kiképzés után még nemigen fogsz nagyobb túrákon részt venni. Hol tanulsz egyébként?
De oersze attól még meglátogathatod a repteret ha van kedved. [/quote]
Attól függ, mit értünk nagyobb túrákon, még szoknom kell a sárkány nyújtotta nagyobb lehetőségeket. Múltkor is repültünk egy 45 km-es kört, alig több, mint fél óra alatt, ugyanezt ernyővel abban a szélben 2 óra alatt se tettem volna meg. Ha a gépem megbízhatóan fog működni, amint lehet, ki szeretnék szabadulni, a helyben körözgetés nem az én műfajom.
Kecskéden ment a kiképzés, éppen két napja ért véget, már csak a vizsgarepülés van hátra.
Kedvem lenne menni, de időm se nagyon van rá és messze is vagytok (anyósjelölt látogatás meg legközelebb karácsonykor lesz:-) ). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Csüt. Szept. 25, 2008 9:36 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Roland írta: | Pff, várj még azzal! Előbb le kell vizsgáznom, összehozni a sárkányomat, csak ezek után gondolhatok repülésre. A vizsga remélhetőleg jövő héten meglesz, talán a gép is összeáll még az idén, ha az istenek is úgy akarják. Már gondolkodom az ülésfűtésen, mert ha minden összejön a következő szezon előtt, nehogy már a földön ücsörögjek addig:-)
Tetszett a szárny, nagyon jó volt, de elengedtem, mert sokalltam az árát (ami nem volt sok, csak a pénztárcámhoz mérten az:-) ).
Remélem még találkozunk!  | [/quote]
Hát akkor gyere szárnyon.
Keress fel mielőtt elindulsz és várlak a reptéren.
Egyébként elkelt a szárny amit néztél. Egriek vették meg. Neked nem tetszett egyébként?[/quote][/quote]
De oersze attól még meglátogathatod a repteret ha van kedved.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Szer. Szept. 24, 2008 5:04 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Pff, várj még azzal! Előbb le kell vizsgáznom, összehozni a sárkányomat, csak ezek után gondolhatok repülésre. A vizsga remélhetőleg jövő héten meglesz, talán a gép is összeáll még az idén, ha az istenek is úgy akarják. Már gondolkodom az ülésfűtésen, mert ha minden összejön a következő szezon előtt, nehogy már a földön ücsörögjek addig:-)
Tetszett a szárny, nagyon jó volt, de elengedtem, mert sokalltam az árát (ami nem volt sok, csak a pénztárcámhoz mérten az:-) ).
Remélem még találkozunk! [/quote][/quote]
Egyébként elkelt a szárny amit néztél. Egriek vették meg. Neked nem tetszett egyébként?[/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Szer. Szept. 24, 2008 4:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Roland írta: | Hát akkor gratulálok az új géphez!
A PET palack fel sem tűnt a trabis gépen, csak a szárnyra koncentráltam!
Ha tudtam volna, hogy innen ismerjük egymást, akkor biztos eldumálgattunk volna, de majd legközelebb!
Barátnőm Dunaújvárosi, majd megyek még felétek, bár azt is szárnyon lenne az igazi végigutazni:-)
| Kopi írta: | ÁHÁ!!
Valóban. Andris barátom árulta a szárnyát. És valóban az én (illetve a klub tulajdona de én használtam) trabis gépem állt előtte, amin cseréltem a pet palack tartót. Bezsélgethettünk volna.
Egyébként kb 2-3 hete már nem trabi motorossal repülök. A klub jóvoltából egy szintén egyszemélyes, Rotax508 és Aircreation XP11-es szárnyal. Ami mondanom sem kell sokkal másképp repül mint a trabis gép.
Egyébként amit te láttál gépet, az nem C-4 hanem C-14 van. Régebben repültem trabis C-4 el.
Remélem még találkozunk!  |
|
Egyébként elkelt a szárny amit néztél. Egriek vették meg. Neked nem tetszett egyébként? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Hétf. Szept. 22, 2008 4:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hát akkor gratulálok az új géphez!
A PET palack fel sem tűnt a trabis gépen, csak a szárnyra koncentráltam!
Ha tudtam volna, hogy innen ismerjük egymást, akkor biztos eldumálgattunk volna, de majd legközelebb!
Barátnőm Dunaújvárosi, majd megyek még felétek, bár azt is szárnyon lenne az igazi végigutazni:-)
| Kopi írta: | ÁHÁ!!
Valóban. Andris barátom árulta a szárnyát. És valóban az én (illetve a klub tulajdona de én használtam) trabis gépem állt előtte, amin cseréltem a pet palack tartót. Bezsélgethettünk volna.
Egyébként kb 2-3 hete már nem trabi motorossal repülök. A klub jóvoltából egy szintén egyszemélyes, Rotax508 és Aircreation XP11-es szárnyal. Ami mondanom sem kell sokkal másképp repül mint a trabis gép.
Egyébként amit te láttál gépet, az nem C-4 hanem C-14 van. Régebben repültem trabis C-4 el.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Szomb. Szept. 20, 2008 9:17 am Hozzászólás témája: |
|
|
ÁHÁ!!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Pént. Szept. 19, 2008 6:05 pm Hozzászólás témája: |
|
|
egy eladó cxmd szárnyat voltam ott megnézni, a géped pont előtte állt, ha az amelyikre gondolok. Amíg vizslattam és a tulajjal beszélgettem, szerintem Te jöttél oda, bemutatkoztunk, aztán a géped körül tettél-vettél én meg folytattam a nézelődést. De lehet, hogy nem Te voltál, viszont az a gép trabi motoros volt szerintem és a szárnya is C-4 lehetett. Kb három hete vasárnap történt, klubbos összejövetel és közös ebéd volt nálatok.
Klassz kis reptér az, jó nagy sárkányos élettel, irigyellek Titeket!
| Kopi írta: | | Roland írta: | Csak most esett le, hogy szerintem láttam a gépedet Dújvárosban! Feltűnt, hogy mennyivel kisebb a szárnya, mint a többinek.
Sőt, talán még egy rövid bemutatkozás erejéig találkoztunk is, kb 3 hete a reptéren.
Klassz masina, ha az az amelyikre gondolok és nem tévedek, kár, hogy nem vizslattam meg alaposabban, de kevés volt az időm.
| Kopi írta: | Igen tudom hogy ígértem fotókat. Féltem hogy rá fogsz kérdezni.
Hamarosan összegyűjtöm őket. Csak egy kicsit lusta vagyok.  |
|
Kíváncsivá tettél!
Én nem emlékeszem. Mikor és hogy volt a szitu? Vagy csak a gépet láttad? Mesélj ...  |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Pént. Szept. 19, 2008 2:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Roland írta: | Csak most esett le, hogy szerintem láttam a gépedet Dújvárosban! Feltűnt, hogy mennyivel kisebb a szárnya, mint a többinek.
Sőt, talán még egy rövid bemutatkozás erejéig találkoztunk is, kb 3 hete a reptéren.
Klassz masina, ha az az amelyikre gondolok és nem tévedek, kár, hogy nem vizslattam meg alaposabban, de kevés volt az időm.
|
Kíváncsivá tettél!
Én nem emlékeszem. Mikor és hogy volt a szitu? Vagy csak a gépet láttad? Mesélj ...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Csüt. Szept. 18, 2008 8:29 am Hozzászólás témája: |
|
|
Csak most esett le, hogy szerintem láttam a gépedet Dújvárosban! Feltűnt, hogy mennyivel kisebb a szárnya, mint a többinek.
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban. You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
Trikepilot
|