|
www.trikepilot.net Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Roland haladó fórumozó

Csatlakozott: 2008.05.06. Kedd 20:59 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Dorog
|
Elküldve: Csüt. Okt. 22, 2009 4:47 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Rövid egyeztetés után bevállaltam az Icom gégemikrofonját, majd meglátjuk, hogy használható lesz-e, vagy sem. Ha nem, akkor keresgélek tovább:-))
Hát nem tudom milyenek lehetnek a Icom saját eszközei. Nekem a Muráti-féle megoldás tökéletesen bevált. Kicsit valóban nem egy kapkodós figura, de szerintem megéri. Mondjuk én kész tények elé állítottam. Azt mondtam neki, hogy 2 héten belül csinálja meg, mert versenyre készülök. Ami éppen igaz is volt, de nem volt létszükséglet.
Azért nyomatékképpen naponta hívogattam telefonon
Bevált. 
Nagyon szívesen látunk téged és természetesen minden sárkányost a reptéren!
Izgalommal várom az ilyen találkozásokat! [/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pierre visszatérő fórumozó

Csatlakozott: 2006.04.27. Csütörtök 0:56 Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Győr
|
Elküldve: Szer. Okt. 21, 2009 10:45 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia,
az ICA15-öt ismerem, jó készülék, mint minden ICOM.
A következő solo pilot készletet ajánlom:
külső antenna tartóval, kábelekkel
PTT gomb
rádió interfész
sisak átépítés
rádió tartó
Juttatsd el hozzám a rádiót és a sisakot és 1 hét múlva kész lesz.
üdv
Pierre |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

Csatlakozott: 2007.10.11. Csütörtök 21:17 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Dunavecse
|
Elküldve: Szer. Okt. 21, 2009 8:52 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Roland írta: | Szevasz Kopi,
elsőre én is Murátit próbáltam, de már négy hónapja várok rá, nincs pofám többet zaklatni, így más megoldást keresek. Ma beszéltem a bolt eladójával, ahol vettem a rádiót, ugyanis kinéztem magamnak egy icom gégemikrofont. Azt mondták, hogy működni fog vele, így meg is rendeltem. Kíváncsian várom, hogy beválik-e, legroszabb esetben szívok, de hát azt már úgyis megszoktam, hol a rádió, hol az akksi, hol ez, hol az teszi próbára a tűrőképességem:-)
Azért nem mondtam le róla, hogy átrepülök Hozzátok Dújvárosba, de ebből már csak a jövő tavasszal lehet valami. Addig marad a helyi repkedés.
| Kopi írta: | | Roland írta: | Sziasztok!
Használ valaki rajtam kívül Icom A15 rádiót? Ha igen, akkor hogyan van megoldva a sisakba épített headsett, milyen kapcsolással, kialakítással??
Az én bukómban a ptt gombbal sorba van kötve egy ellenállás -állítólag- a mikrofon előtt. A vétel szép tiszta, de amikor adni próbálok, akkor csak annyit hallanak belőlem, hogy "bzzzzzzzbzbzbzb".
Ha valaki tudna segíteni bevált, használható megoldással, azt nagyon megköszönném!!
Üdv: Roland |
Igen én ezt a típust használom. Sokat nem bajlódtam a beépítéssel. Egyszerűen elvittem a Murátihoz. Ő profi ebben. Szerintem nem érdemes otthon barkácsolni.
De ha érdekel küldök fotókat, vagy ha megmondod pontosan mire vagy kíváncsi leírom. |
|
Hát nem tudom milyenek lehetnek a Icom saját eszközei. Nekem a Muráti-féle megoldás tökéletesen bevált. Kicsit valóban nem egy kapkodós figura, de szerintem megéri. Mondjuk én kész tények elé állítottam. Azt mondtam neki, hogy 2 héten belül csinálja meg, mert versenyre készülök. Ami éppen igaz is volt, de nem volt létszükséglet.
Azért nyomatékképpen naponta hívogattam telefonon
Bevált. 
Nagyon szívesen látunk téged és természetesen minden sárkányost a reptéren!
Izgalommal várom az ilyen találkozásokat!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Hétf. Okt. 19, 2009 5:46 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szevasz Kopi,
elsőre én is Murátit próbáltam, de már négy hónapja várok rá, nincs pofám többet zaklatni, így más megoldást keresek. Ma beszéltem a bolt eladójával, ahol vettem a rádiót, ugyanis kinéztem magamnak egy icom gégemikrofont. Azt mondták, hogy működni fog vele, így meg is rendeltem. Kíváncsian várom, hogy beválik-e, legroszabb esetben szívok, de hát azt már úgyis megszoktam, hol a rádió, hol az akksi, hol ez, hol az teszi próbára a tűrőképességem:-)
Azért nem mondtam le róla, hogy átrepülök Hozzátok Dújvárosba, de ebből már csak a jövő tavasszal lehet valami. Addig marad a helyi repkedés.
| Kopi írta: | | Roland írta: | Sziasztok!
Használ valaki rajtam kívül Icom A15 rádiót? Ha igen, akkor hogyan van megoldva a sisakba épített headsett, milyen kapcsolással, kialakítással??
Az én bukómban a ptt gombbal sorba van kötve egy ellenállás -állítólag- a mikrofon előtt. A vétel szép tiszta, de amikor adni próbálok, akkor csak annyit hallanak belőlem, hogy "bzzzzzzzbzbzbzb".
Ha valaki tudna segíteni bevált, használható megoldással, azt nagyon megköszönném!!
Igen én ezt a típust használom. Sokat nem bajlódtam a beépítéssel. Egyszerűen elvittem a Murátihoz. Ő profi ebben. Szerintem nem érdemes otthon barkácsolni.
De ha érdekel küldök fotókat, vagy ha megmondod pontosan mire vagy kíváncsi leírom. |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

Csatlakozott: 2007.10.11. Csütörtök 21:17 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Dunavecse
|
Elküldve: Hétf. Okt. 19, 2009 5:26 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Roland írta: | Sziasztok!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

|
Elküldve: Hétf. Okt. 12, 2009 7:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe VIP fórumozó

Csatlakozott: 2006.10.25. Szerda 15:24 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Hétf. Júl. 21, 2008 9:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Megvettem a VXA 710-es rádiót és eleddig csak jót tudok mondani róla. Ugyanazokkal a beállításokkal a vételi érzékenysége és hangminősége ugyanaz mint a VXA-300-nak, bár simán a kézibeszélőn a 300-asnak öblösebb a hangja. Ami viszont jó, hogy sokkal könnyebb, kisebb, egy picivel nagyobb az antennája, nem szükséges a billentyűzár, mert nagyon masszívan kell kezelni a gombokat. Bármikor lehet tölteni és bármilyen töltöttségnél, mert Li-ion akkumulátor van benne és nem kell figyelni a memória-effektusra. Nagyon jó funkció - bár ha direktbe töltésre van kötve a sárkányon akkor mindegy - hogy folyamatosan kijelzi volt-ban a töltöttséget, így nem érhet meglepetés. Ez pl. akkor jó, ha a rossz táplálás kinyitja a zajzárat, és csak akkuról akarod használni. Tud sima FM-et, tehát Sl_ger rádiót is hallgathasz vele, illetve a taxisokat is gond nélkül, persze felváltva. De van DW funkciója, amikor két csatornán tud "egyszerre" figyelni.
Jó még az automatikus időkapcsolója, tehát ha véletlenül bekapcsolva felejted a rádiót, de későb használnád, akkor fél, egy vagy 8 óra múlva kikapcsol.
Változtatható betűméret segíti a jobb leolvasást.
Ugye a leges-legfontosabb, hogy nincs az a problémája, mint a a 300-asnak, hogy 150-250 körül egyszerűen felszed egy olyan jelet, ami kinyitja a zajzárat és képtelenség utána használni, és meg lehet süketülni a sistergéstől. Ezt a finom kis zavaró dolgot a 710 már nem nyújtja.
Árak: kb. 64 a 300-as és kb. 89 a 710. Kérdés megéri e? Szerintem meg, ha olyan hibájáról tud az ember, amit nem lhet kiküszöbölni és rettentően zavarja a pilótát. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Kedd. Máj. 20, 2008 5:39 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hát úgy néz ki nem is fogom elkapkodni a vásárlást. De azért jó lenne még idén egyhez hozzájutni. Mondjuk kellene hozzá még egy sisak is amivel használni tudjam.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe VIP fórumozó

Csatlakozott: 2006.10.25. Szerda 15:24 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Máj. 20, 2008 10:55 am Hozzászólás témája: VXA-300 |
|
|
Ma beszéltem az egyik hozzá(nem)értővel, a www.anico.hu-tól, és nem sok jóval kecsegtetett a VXA300-as problémájával kapcsolatban. Azt mondta, hogy vitte már vissza hozzájuk valaki a rádiót hasonló problémával, kimérték és nem találtak semmi gondot a készülékben.
A magasságmérőt hibáztatta, hogy az okozhat gondot. Hülyén hangzik, de lenne valakinek kedve kipróbálni, hogy amikor bejön a sistergés egy ideig kikapcsolja a magasságmérőt és akkor kiderülhet, hogy van e közük egymáshoz? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
trikepilot Site Admin

Csatlakozott: 2005.12.28. Szerda 12:57 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Sopron
|
Elküldve: Szer. Máj. 07, 2008 3:22 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Kopi írta: | | Egyébként ti honnan szereztétek be és mennyiért a VXA-300-at? Eddig én 65-70 ezer forintos ajánlatot kaptam. Ettől olcsóbban nem lehet valahonnan beszerezni? |
Én anno 45.000-ért vettem (lásd ugyanezen topik korábbi hozzászólásai, egy lappal hátrébb), de miután megszellőztettem a fórumon, annyian lerohanták az Albafunk-ot, hogy "hirtelen" megemelkedett az ára. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe VIP fórumozó

|
Elküldve: Szer. Máj. 07, 2008 2:29 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Kopi írta: | | Egyébként ti honnan szereztétek be és mennyiért a VXA-300-at? Eddig én 65-70 ezer forintos ajánlatot kaptam. Ettől olcsóbban nem lehet valahonnan beszerezni? |
Én a helyedben egy picit még várnék a vásárlással. Állítólag az elődje és az utódja is mentes az alább leírt hibától. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Szer. Máj. 07, 2008 11:44 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Egyébként ti honnan szereztétek be és mennyiért a VXA-300-at? Eddig én 65-70 ezer forintos ajánlatot kaptam. Ettől olcsóbban nem lehet valahonnan beszerezni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kopi haladó fórumozó

|
Elküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 10:17 pm Hozzászólás témája: Re: Magyar nyelvű leírás |
|
|
| trikepilot írta: | Heczinger Béla (Cserhát Repülőklub) és az Albafunk jóvoltából, íme közzé tudom tenni a VXA-300-as magyar nyelvű kézikönyvét !
LETÖLTÉS |
Húúú köszike!!! Az idei bereuházásaim között szerepel egy VXA-300. Nagyon jól fog jönni a használatija!! THX  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
trikepilot Site Admin

Csatlakozott: 2005.12.28. Szerda 12:57 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Sopron
|
Elküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 6:48 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nehogy szétkapd a rádiómat, Te !
Nekem is csinált ilyet, én meg voltam róla győződve, hogy UFO-k próbálnak velem kapcsolatot felvenni. Viccet félretéve, valóban baromi zavaró, hogy egyszer csak a semmiből mindenféle sistergések, meg "szabadeurópa" rádióadások üvöltenek a füledbe.
Egyesek szerint a GMS állomások és a trafóállomások körül fordulhatnak elő ilyen interferenciás zavarok, ráadásul olyan erővel, hogy az sem segit, ha a zajzárat a maximumra tekered fel.
Talán meg kéne kérdeznünk Muráti mestert, ha valaki, akkor ő tudja a választ. Nemsokára meglátogatom intercom ügyben (a motoromra is ilyet fogok tenni), majd meginterjúvolom (van ilyen szó?).
De ha már a rádiózásnál tartunk...
Elmesélhetnéd az élményeidet, hogy milyen adásokat csipsz el, amikor Ferihegyen vagy Budaörsön hallgatózol. Indthatnánk amolyan aranyköpés-gyűjteményt !
Én: "32-34, Északi irányból érkeznék kb. 2 perc múlva ..."
Torony: "Hát gyere"
Én: "32-34, kérek motorinditást és felszállást ..."
Torony: "Negativ 32-34, fejedre fog esni egy ejtőernyős, mi meg aztán takarthatunk ..."
Én: "32-34, felszállok 16-ról, kisorolással Kapuvár felé..."
Torony: "Jó, menj, de arrafelé permetez egy AN-csa, el ne üsd!"
Torony: "32-34, merre jársz ? Lemet a nap 2 perce ..."
Én: "32-34, Tokorcs felől ronygolok vissza, alábecsültem a szembeszelet, még van 2 km-em, húzom neki ..."
Torony:"32-34, rendben, leszállás után gyere fel a toronyba egy segberúgásra!"
Én:"32-32, vettem."
És meg is kaptam!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Joe VIP fórumozó

|
Elküldve: Hétf. Máj. 05, 2008 10:33 pm Hozzászólás témája: VXA 300 zajzár probléma |
|
|
A fórumot felpezsdítendő, de egy problémát megoldani kívánó kérdés/hozzászólás:
- biztos ismeritek a VXA-300 azon gondját, hogy hiába van a zajzár 8-asra aza legmagasabbra állítva, valami olyan jelet fog, ami kinyitja a zajzárat és a pilóta fülébe elkezd sisteregni rendesen. Ez ugye nagyban zavarhatja a komunikációt, illetve rettentően betesz a biztonságnak, főleg ha egy kezdő pilótáról van szó, aki épp leszállás közben kapja a hangos és értelmezhetetlen dózist...
- átnéztem a leírást, és mivel nincs nálam most rádió, azért megkérhetek e valakit, aki tapasztalta ezt a jelenséget, hogy próbálja ki a következőket:
SQL:8, IMIC:OFF, VOX:OFF, PAMO:OFF.
- gagyi kérdés, de érdemes megnézni, hogy a tartó nem nyomja e be a Monitort állandóra...
Várom a válaszokat. ha sikerül kideríteni akkor sokan visítanának fel örömükben.
Azzal is tisztában vagyok, hogy inkább rádiójel-gond lehet, de egy próbát megér a dolog. A következő lépés az antenna bemérése lene, de azt csak szakavatott emberek tudnák elvégezni... Megbontani a rádiót meg nem érdemes.
Előre is köszönöm,
Joe |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban. You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
Trikepilot
|