Egyedi keresés

Tartalomjegyzék www.trikepilot.net
Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Reprádió
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kiegészítők / Accessories
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Roland
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Csüt. Okt. 22, 2009 4:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rövid egyeztetés után bevállaltam az Icom gégemikrofonját, majd meglátjuk, hogy használható lesz-e, vagy sem. Ha nem, akkor keresgélek tovább:-))

Hát nem tudom milyenek lehetnek a Icom saját eszközei. Nekem a Muráti-féle megoldás tökéletesen bevált. Kicsit valóban nem egy kapkodós figura, de szerintem megéri. Mondjuk én kész tények elé állítottam. Azt mondtam neki, hogy 2 héten belül csinálja meg, mert versenyre készülök. Ami éppen igaz is volt, de nem volt létszükséglet. Smile
Azért nyomatékképpen naponta hívogattam telefonon Very Happy
Bevált. Very HappyVery Happy

Nagyon szívesen látunk téged és természetesen minden sárkányost a reptéren! Very Happy
Izgalommal várom az ilyen találkozásokat! Very Happy[/quote]
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Pierre
visszatérő fórumozó
visszatérő fórumozó

HozzászólásElküldve: Szer. Okt. 21, 2009 10:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia,
az ICA15-öt ismerem, jó készülék, mint minden ICOM.
A következő solo pilot készletet ajánlom:
külső antenna tartóval, kábelekkel
PTT gomb
rádió interfész
sisak átépítés
rádió tartó
Juttatsd el hozzám a rádiót és a sisakot és 1 hét múlva kész lesz.
üdv
Pierre
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Kopi
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Szer. Okt. 21, 2009 8:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Roland írta:
Szevasz Kopi,

elsőre én is Murátit próbáltam, de már négy hónapja várok rá, nincs pofám többet zaklatni, így más megoldást keresek. Ma beszéltem a bolt eladójával, ahol vettem a rádiót, ugyanis kinéztem magamnak egy icom gégemikrofont. Azt mondták, hogy működni fog vele, így meg is rendeltem. Kíváncsian várom, hogy beválik-e, legroszabb esetben szívok, de hát azt már úgyis megszoktam, hol a rádió, hol az akksi, hol ez, hol az teszi próbára a tűrőképességem:-)

Azért nem mondtam le róla, hogy átrepülök Hozzátok Dújvárosba, de ebből már csak a jövő tavasszal lehet valami. Addig marad a helyi repkedés.

Kopi írta:
Roland írta:
Sziasztok!

Használ valaki rajtam kívül Icom A15 rádiót? Ha igen, akkor hogyan van megoldva a sisakba épített headsett, milyen kapcsolással, kialakítással??
Az én bukómban a ptt gombbal sorba van kötve egy ellenállás -állítólag- a mikrofon előtt. A vétel szép tiszta, de amikor adni próbálok, akkor csak annyit hallanak belőlem, hogy "bzzzzzzzbzbzbzb".
Ha valaki tudna segíteni bevált, használható megoldással, azt nagyon megköszönném!!

Üdv: Roland

Igen én ezt a típust használom. Sokat nem bajlódtam a beépítéssel. Egyszerűen elvittem a Murátihoz. Ő profi ebben. Szerintem nem érdemes otthon barkácsolni.
De ha érdekel küldök fotókat, vagy ha megmondod pontosan mire vagy kíváncsi leírom.

Hát nem tudom milyenek lehetnek a Icom saját eszközei. Nekem a Muráti-féle megoldás tökéletesen bevált. Kicsit valóban nem egy kapkodós figura, de szerintem megéri. Mondjuk én kész tények elé állítottam. Azt mondtam neki, hogy 2 héten belül csinálja meg, mert versenyre készülök. Ami éppen igaz is volt, de nem volt létszükséglet. Smile
Azért nyomatékképpen naponta hívogattam telefonon Very Happy
Bevált. Very HappyVery Happy

Nagyon szívesen látunk téged és természetesen minden sárkányost a reptéren! Very Happy
Izgalommal várom az ilyen találkozásokat! Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Roland
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 19, 2009 5:46 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szevasz Kopi,

elsőre én is Murátit próbáltam, de már négy hónapja várok rá, nincs pofám többet zaklatni, így más megoldást keresek. Ma beszéltem a bolt eladójával, ahol vettem a rádiót, ugyanis kinéztem magamnak egy icom gégemikrofont. Azt mondták, hogy működni fog vele, így meg is rendeltem. Kíváncsian várom, hogy beválik-e, legroszabb esetben szívok, de hát azt már úgyis megszoktam, hol a rádió, hol az akksi, hol ez, hol az teszi próbára a tűrőképességem:-)

Azért nem mondtam le róla, hogy átrepülök Hozzátok Dújvárosba, de ebből már csak a jövő tavasszal lehet valami. Addig marad a helyi repkedés.

Kopi írta:
Roland írta:
Sziasztok!

Használ valaki rajtam kívül Icom A15 rádiót? Ha igen, akkor hogyan van megoldva a sisakba épített headsett, milyen kapcsolással, kialakítással??
Az én bukómban a ptt gombbal sorba van kötve egy ellenállás -állítólag- a mikrofon előtt. A vétel szép tiszta, de amikor adni próbálok, akkor csak annyit hallanak belőlem, hogy "bzzzzzzzbzbzbzb".
Ha valaki tudna segíteni bevált, használható megoldással, azt nagyon megköszönném!!

Igen én ezt a típust használom. Sokat nem bajlódtam a beépítéssel. Egyszerűen elvittem a Murátihoz. Ő profi ebben. Szerintem nem érdemes otthon barkácsolni.
De ha érdekel küldök fotókat, vagy ha megmondod pontosan mire vagy kíváncsi leírom.
Vissza az elejére
Kopi
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 19, 2009 5:26 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Roland írta:
Sziasztok!

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Roland
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Okt. 12, 2009 7:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Vissza az elejére
Joe
VIP fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 21, 2008 9:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Megvettem a VXA 710-es rádiót és eleddig csak jót tudok mondani róla. Ugyanazokkal a beállításokkal a vételi érzékenysége és hangminősége ugyanaz mint a VXA-300-nak, bár simán a kézibeszélőn a 300-asnak öblösebb a hangja. Ami viszont jó, hogy sokkal könnyebb, kisebb, egy picivel nagyobb az antennája, nem szükséges a billentyűzár, mert nagyon masszívan kell kezelni a gombokat. Bármikor lehet tölteni és bármilyen töltöttségnél, mert Li-ion akkumulátor van benne és nem kell figyelni a memória-effektusra. Nagyon jó funkció - bár ha direktbe töltésre van kötve a sárkányon akkor mindegy - hogy folyamatosan kijelzi volt-ban a töltöttséget, így nem érhet meglepetés. Ez pl. akkor jó, ha a rossz táplálás kinyitja a zajzárat, és csak akkuról akarod használni. Tud sima FM-et, tehát Sl_ger rádiót is hallgathasz vele, illetve a taxisokat is gond nélkül, persze felváltva. De van DW funkciója, amikor két csatornán tud "egyszerre" figyelni.
Jó még az automatikus időkapcsolója, tehát ha véletlenül bekapcsolva felejted a rádiót, de későb használnád, akkor fél, egy vagy 8 óra múlva kikapcsol.
Változtatható betűméret segíti a jobb leolvasást.
Ugye a leges-legfontosabb, hogy nincs az a problémája, mint a a 300-asnak, hogy 150-250 körül egyszerűen felszed egy olyan jelet, ami kinyitja a zajzárat és képtelenség utána használni, és meg lehet süketülni a sistergéstől. Ezt a finom kis zavaró dolgot a 710 már nem nyújtja.
Árak: kb. 64 a 300-as és kb. 89 a 710. Kérdés megéri e? Szerintem meg, ha olyan hibájáról tud az ember, amit nem lhet kiküszöbölni és rettentően zavarja a pilótát.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Kopi
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd. Máj. 20, 2008 5:39 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát úgy néz ki nem is fogom elkapkodni a vásárlást. De azért jó lenne még idén egyhez hozzájutni. Mondjuk kellene hozzá még egy sisak is amivel használni tudjam. Very Happy
Vissza az elejére
Joe
VIP fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd. Máj. 20, 2008 10:55 am    Hozzászólás témája: VXA-300 Hozzászólás az előzmény idézésével

Ma beszéltem az egyik hozzá(nem)értővel, a www.anico.hu-tól, és nem sok jóval kecsegtetett a VXA300-as problémájával kapcsolatban. Azt mondta, hogy vitte már vissza hozzájuk valaki a rádiót hasonló problémával, kimérték és nem találtak semmi gondot a készülékben.
A magasságmérőt hibáztatta, hogy az okozhat gondot. Hülyén hangzik, de lenne valakinek kedve kipróbálni, hogy amikor bejön a sistergés egy ideig kikapcsolja a magasságmérőt és akkor kiderülhet, hogy van e közük egymáshoz?
Vissza az elejére
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Szer. Máj. 07, 2008 3:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kopi írta:
Egyébként ti honnan szereztétek be és mennyiért a VXA-300-at? Eddig én 65-70 ezer forintos ajánlatot kaptam. Ettől olcsóbban nem lehet valahonnan beszerezni?

Én anno 45.000-ért vettem (lásd ugyanezen topik korábbi hozzászólásai, egy lappal hátrébb), de miután megszellőztettem a fórumon, annyian lerohanták az Albafunk-ot, hogy "hirtelen" megemelkedett az ára.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Joe
VIP fórumozó

HozzászólásElküldve: Szer. Máj. 07, 2008 2:29 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kopi írta:
Egyébként ti honnan szereztétek be és mennyiért a VXA-300-at? Eddig én 65-70 ezer forintos ajánlatot kaptam. Ettől olcsóbban nem lehet valahonnan beszerezni?

Én a helyedben egy picit még várnék a vásárlással. Állítólag az elődje és az utódja is mentes az alább leírt hibától.
Vissza az elejére
Kopi
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Szer. Máj. 07, 2008 11:44 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Vissza az elejére
Kopi
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 10:17 pm    Hozzászólás témája: Re: Magyar nyelvű leírás Hozzászólás az előzmény idézésével

trikepilot írta:
Heczinger Béla (Cserhát Repülőklub) és az Albafunk jóvoltából, íme közzé tudom tenni a VXA-300-as magyar nyelvű kézikönyvét !

LETÖLTÉS

Húúú köszike!!! Az idei bereuházásaim között szerepel egy VXA-300. Nagyon jól fog jönni a használatija!! THX
Vissza az elejére
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Kedd. Máj. 06, 2008 6:48 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nehogy szétkapd a rádiómat, Te !

Nekem is csinált ilyet, én meg voltam róla győződve, hogy UFO-k próbálnak velem kapcsolatot felvenni. Viccet félretéve, valóban baromi zavaró, hogy egyszer csak a semmiből mindenféle sistergések, meg "szabadeurópa" rádióadások üvöltenek a füledbe.

Egyesek szerint a GMS állomások és a trafóállomások körül fordulhatnak elő ilyen interferenciás zavarok, ráadásul olyan erővel, hogy az sem segit, ha a zajzárat a maximumra tekered fel.

Talán meg kéne kérdeznünk Muráti mestert, ha valaki, akkor ő tudja a választ. Nemsokára meglátogatom intercom ügyben (a motoromra is ilyet fogok tenni), majd meginterjúvolom (van ilyen szó?).

De ha már a rádiózásnál tartunk...
Elmesélhetnéd az élményeidet, hogy milyen adásokat csipsz el, amikor Ferihegyen vagy Budaörsön hallgatózol. Indthatnánk amolyan aranyköpés-gyűjteményt !

Én: "32-34, Északi irányból érkeznék kb. 2 perc múlva ..."
Torony: "Hát gyere"

Én: "32-34, kérek motorinditást és felszállást ..."
Torony: "Negativ 32-34, fejedre fog esni egy ejtőernyős, mi meg aztán takarthatunk ..."

Én: "32-34, felszállok 16-ról, kisorolással Kapuvár felé..."
Torony: "Jó, menj, de arrafelé permetez egy AN-csa, el ne üsd!"

Torony: "32-34, merre jársz ? Lemet a nap 2 perce ..."
Én: "32-34, Tokorcs felől ronygolok vissza, alábecsültem a szembeszelet, még van 2 km-em, húzom neki ..."
Torony:"32-34, rendben, leszállás után gyere fel a toronyba egy segberúgásra!"
Én:"32-32, vettem."
És meg is kaptam! Smile
Vissza az elejére
Joe
VIP fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Máj. 05, 2008 10:33 pm    Hozzászólás témája: VXA 300 zajzár probléma Hozzászólás az előzmény idézésével

A fórumot felpezsdítendő, de egy problémát megoldani kívánó kérdés/hozzászólás:
- biztos ismeritek a VXA-300 azon gondját, hogy hiába van a zajzár 8-asra aza legmagasabbra állítva, valami olyan jelet fog, ami kinyitja a zajzárat és a pilóta fülébe elkezd sisteregni rendesen. Ez ugye nagyban zavarhatja a komunikációt, illetve rettentően betesz a biztonságnak, főleg ha egy kezdő pilótáról van szó, aki épp leszállás közben kapja a hangos és értelmezhetetlen dózist...
- átnéztem a leírást, és mivel nincs nálam most rádió, azért megkérhetek e valakit, aki tapasztalta ezt a jelenséget, hogy próbálja ki a következőket:
SQL:8, IMIC:OFF, VOX:OFF, PAMO:OFF.
- gagyi kérdés, de érdemes megnézni, hogy a tartó nem nyomja e be a Monitort állandóra...

Várom a válaszokat. ha sikerül kideríteni akkor sokan visítanának fel örömükben.
Azzal is tisztában vagyok, hogy inkább rádiójel-gond lehet, de egy próbát megér a dolog. A következő lépés az antenna bemérése lene, de azt csak szakavatott emberek tudnák elvégezni... Megbontani a rádiót meg nem érdemes.

Előre is köszönöm,
Joe
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kiegészítők / Accessories Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Trikepilot