|
www.trikepilot.net Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
csaplar kezdő fórumozó

Csatlakozott: 2009.07.02. Csütörtök 12:10 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Szeged, Kecskemét
|
Elküldve: Szer. Ápr. 14, 2010 7:06 am Hozzászólás témája: Kawasaki 340 |
|
|
Hali!
Szerintem nincs gond az alkatrész utánpótlással sem. E-Bay-en nagyon sokszor szoktak komplett mocit is árulni és minden fajta alkatrészt hozzá.
A Kawasaki 340-440-es szériák nagyon régi konstrukciók. Az USA-ban nagyon sok UL-be beépítik házilag. Valamint Jetski-s változatuk is van és ha jól tudom az utcai motor-ba szerelt változat is fő alkatrészeiben egyezik.
Tehát az alap cuccokat, mint főtengely, dugattyúk, stb. biztosan be lehet még egy jó ideig szerezni.
Jah, egyébként annyiban nem volt korrekt amit írtam, hogy a honlapon szereplő árak csak a motorra vonatkoznak. Tehát az Áttételt (kb $700) még hozzá kell számolni általában.
Amúgy ez is érdekes, hogy nálunk mindenki a Rotax áttételt isteníti és minden más kukába való, míg európán kívül szinte csak bordás szíjas áttételeket fejlesztettek ki.
Ráadásul az új autó-motor konverziók is, melyeket a gyártók fejlesztenek (Toyota) is mind kevlár szíjas áttétellel készülnek, mivel a hivatalos álláspont, hogy szíj csökkenti/elnyeli a káros rezonanciát egy részét.
Üdv.
_________________ Üdv.:
Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

Csatlakozott: 2008.05.06. Kedd 20:59 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Dorog
|
Elküldve: Szer. Ápr. 14, 2010 6:33 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szia,
jól néz ki ez a Kawasaki. A 340-es változat tud is annyit, mint az én Hirthem és árban alatta van. De az alkatrész utánpótlás gond lehet, az még dobhat a költségeken, ha mindent magának kell állnia az embernek, mert nincs hazai forgalmazó.
Üdv: Roland
| csaplar írta: | Hali!
Szép kis motor ez a Hirth, de sztem újonnan még mindig nagyon drága.
Ami nekem jobban tetszik az a Kawasaki 440-es motorja:
http://www.vortechonline.com/engines/
55 LE, kb 30kg és $2400 azaz házhoz szállítással 500eFt körül mozog.
Több külföldi oldal is foglalkozik vele és rosszat még nem olvastam róla.
De van kisebb testvére is, ami egy egyszemélyes kisgépnek elég lehet...
Üdv.
Zoli |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csaplar kezdő fórumozó

Csatlakozott: 2009.07.02. Csütörtök 12:10 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Szeged, Kecskemét
|
Elküldve: Kedd. Ápr. 13, 2010 7:20 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hali!
Szép kis motor ez a Hirth, de sztem újonnan még mindig nagyon drága.
Ami nekem jobban tetszik az a Kawasaki 440-es motorja:
http://www.vortechonline.com/engines/
55 LE, kb 30kg és $2400 azaz házhoz szállítással 500eFt körül mozog.
Több külföldi oldal is foglalkozik vele és rosszat még nem olvastam róla.
De van kisebb testvére is, ami egy egyszemélyes kisgépnek elég lehet...
Üdv.
Zoli
_________________ Üdv.:
Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roland haladó fórumozó

Csatlakozott: 2008.05.06. Kedd 20:59 Hozzászólások: 70 Tartózkodási hely: Dorog
|
Elküldve: Kedd. Ápr. 13, 2010 5:42 pm Hozzászólás témája: Re: Új motor |
|
|
Nem értek hozzá, inkább csak kérdezem:
a könnyítés nem ment-e vajon a megbízhatóság rovására? Nekem 2702-es Hirthem van és erről is azt olvastam valamelyik angol nyelvű fórumon, hogy az újabb változata nem annyira megbízható, mert a főtengelyén -egyebek mellett- változtattak.
A fogyasztásra F23-nál azt írják, hogy 5000-es fordulaton 3 gallon/óra, az kb 11-12 liter.
| Almási Csaba írta: | Sziasztok!
Láttátok már ezt a motort?
http://www.hirth-engines.de
Az új F23-as könnyített verziót!
A maga 50 pacijához csak 22Kg. súly társul!!
És olcsóbb mint egy Rotax 503-as. Jó lenne lecserélni rá a Horizontomat...
Mi a véleményetek a Hirth motorokról?
Üdv.: Csaba |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kulcsar Jozsef visszatérő fórumozó

Csatlakozott: 2006.05.03. Szerda 18:24 Hozzászólások: 43 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Elküldve: Kedd. Ápr. 06, 2010 7:04 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
A fogyasztásáról jó lenne tudni valamit.
_________________ Kulcsár József |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Almási Csaba kezdő fórumozó

Csatlakozott: 2008.08.17. Vasárnap 12:57 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban. You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
Trikepilot
|