Egyedi keresés

Tartalomjegyzék www.trikepilot.net
Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Háton ?

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Reptechnika / Flying techniques
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Vas. Jan. 28, 2007 10:43 pm    Hozzászólás témája: Looping Hozzászólás az előzmény idézésével

Eleve nem normális, aki motoros sárkánnyal próbál loopingot csinálni.

Még gyalogsárkánnyal is csak a legvagányabbak próbálkoznak meg ezzel a figurával, a klipen láthatjátok, hogy milyen, amikor nem sikerül !

KLIP
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
aky08
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 5:03 pm    Hozzászólás témája: Háton? Igen... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!!

A reptéren beszélgettünk pár érdekes balesetről, és egy nagyon tapasztalt pilóta mesélte a következő történetet:

Balatonparton valahol élt egy ember. A hazárd típusú szárnyat biztos ismeritek, neki ilyen volt. (hazárd szárny = papír nélküli speciális gyilkos)
Felszállt, sebességet gyűjtött (zuhant), majd csinált 2 db gyönyörűen kivitelezett loopingot.
a harmadiknál elfogyott a sebessége, és pont abban a kényes helyzetben találta magát, hogy a trike kerekei néztek az ég felé.
Folytatás: Szárny ment balra, a trike pedig jobbra, jó 70-es varióval.
Isten nyugosztalja szegény pasit!

Tehát lehet egy loopingot jól fényképezni, és utánna azt úgy feltüntetni, hogy háton repülök vazze'...
Még motorossal is. De ugye minden tankönyv úgy kezdődik: Műrepülni tilos ezekkel a masinákkal!!! (mondjuk nem is lehet szerintem)

További jó leszállást mindenkinek!

Aky
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 9:10 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Küldök neked emilben adatokat ftp-hez, ha felteszed a klipet a szerveremre, akkor közzétehetjük itt a fórumon! Dancing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Burki
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 7:32 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Véremből kifolyólag siklósárkányos vagyok, bár most kb. 100x többet motorozom. El sem tudjátok képzelni, mit lehet művelni egy akro sárkánnyal. A UP az egyik általánosan használt és nagyon jó típus.

A looping csak alap, a dugóhúzón keresztül elképesztő mutatványokra képes az arra felkészült sárkánypilóta. Akit érdekel, elküldök mailban egy videót (16Mb), érdemes megnézni. Csak küldjön kérést emil címmel.

Egyébként a vitatott kép teljesen OK, csak a gép és pilóta viszont nem egészen: a vitorla valószínű, már felülről kapja a terhelést, tényleg kérdéses a looping befejezésének a mikéntje, de ettől, ha sebessége van, még éppen kijöhet. Ugyanígy a belazuló heveder is erre a terhelésre utal: már beleesne a pilóta a vitorlába és ettől szokott törni a kereszttartó, de itt még nem erről van szó.
Érdekes lenne, a következő képet is megnézni... Ha volt a pilótának erre ideje...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
kumisz
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó

HozzászólásElküldve: Szer. Máj. 10, 2006 9:01 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem a kép valódi, a looping tetején megállt és negatív terhelést kapott a gép. Erröl árulkodik a pilóta testhelyzete is. Ha képet megforgatták volna a pilóta vizszintessen lógna a hevederen. A bal szárnyon a kitüremkedés a kereszttartó ami éppen törik.

Szerintem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Lanti
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Márc. 13, 2006 9:46 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

trikepilot írta:
Gyalogsárkányhoz én sem értek, de nem hiszem, hogy épeszű ember szándékosan csinálna ilyet, csak a fotó kedvéért. Szerintem azért néz a kamerába, mert nagyok menő akart lenni a looping közben. A képet pedig egyszerűen megforgatták, így valóban jobban mutat. A kitüremkedés a vitorlán abból adódhat, hogy a szárnyat fordított erők érik, nem erre van kitalálva. Jó lenne, ha egy gyalogsárkányos is hozáászólna ....

Ez igaz. Megforgatták a képet. Basszus. Erre nem is gondoltam. Egyszerű, de nagyszerű. Smile)

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Hétf. Márc. 13, 2006 9:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lanti írta:
Szia!

Én mondjuk laikus vagyok, de szerintem a faszi készült az egészre, ergo direkt ilyen elcseszettre tervezte. Ezt gondolom abból, hogy a kamera fordítva van felszerelve. (Ha a gyalogsárkány normális repülési helyzetben lenne, akkor fejjel lefele állna a kép.)

Szerintem itt nem a looping volt a fő cél (ápropó, gyalosárkányos loopingot láthatunk a Légcsavar 2. részében is, a Coup Icare-os bejátszásban), hanem direkt ilyenre tervezte. Szerintem a gépet kinyomta a hátára, és ahelyett hogy még tovább nyomta volna átfordulás közben, korrigált, tehát megfogta háton, és csinált magáról egy nem mindennapi kompozíciót. Laughing

Bizonyíték:
A kamerába néz. (Növeljétek meg a kép fényerejét.)

Ami még nekem furcsa, az a bal szárnyrészen az a kitüremkedés. Azt nem tudom, hogy mitől van.

Ez egy teljesen laikus vélemény volt.

Üdv:
Lanti

Gyalogsárkányhoz én sem értek, de nem hiszem, hogy épeszű ember szándékosan csinálna ilyet, csak a fotó kedvéért. Szerintem azért néz a kamerába, mert nagyok menő akart lenni a looping közben. A képet pedig egyszerűen megforgatták, így valóban jobban mutat. A kitüremkedés a vitorlán abból adódhat, hogy a szárnyat fordított erők érik, nem erre van kitalálva. Jó lenne, ha egy gyalogsárkányos is hozáászólna ....
Vissza az elejére
Lanti
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Márc. 13, 2006 7:17 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Én mondjuk laikus vagyok, de szerintem a faszi készült az egészre, ergo direkt ilyen elcseszettre tervezte. Ezt gondolom abból, hogy a kamera fordítva van felszerelve. (Ha a gyalogsárkány normális repülési helyzetben lenne, akkor fejjel lefele állna a kép.)

Szerintem itt nem a looping volt a fő cél (ápropó, gyalosárkányos loopingot láthatunk a Légcsavar 2. részében is, a Coup Icare-os bejátszásban), hanem direkt ilyenre tervezte. Szerintem a gépet kinyomta a hátára, és ahelyett hogy még tovább nyomta volna átfordulás közben, korrigált, tehát megfogta háton, és csinált magáról egy nem mindennapi kompozíciót. Laughing

Bizonyíték:
A kamerába néz. (Növeljétek meg a kép fényerejét.)

Ami még nekem furcsa, az a bal szárnyrészen az a kitüremkedés. Azt nem tudom, hogy mitől van.

Ez egy teljesen laikus vélemény volt.

Üdv:
Lanti

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Hétf. Jan. 16, 2006 11:02 pm    Hozzászólás témája: Háton ? Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez ugyan nem motoros, de talán megér egy közzétételt.
Azt tudtam, hogy gyalogsárkánnyal lehet looping-ot csinálni, de ez itt nem annyira frankó, ugye ?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Reptechnika / Flying techniques Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Trikepilot