|
www.trikepilot.net Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
trikepilot Site Admin

Csatlakozott: 2005.12.28. Szerda 12:57 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Sopron
|
Elküldve: Vas. Jan. 28, 2007 10:43 pm Hozzászólás témája: Looping |
|
|
Eleve nem normális, aki motoros sárkánnyal próbál loopingot csinálni.
Még gyalogsárkánnyal is csak a legvagányabbak próbálkoznak meg ezzel a figurával, a klipen láthatjátok, hogy milyen, amikor nem sikerül !
KLIP |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
aky08 kezdő fórumozó

Csatlakozott: 2006.07.22. Szombat 15:17 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Kapuvár
|
Elküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 5:03 pm Hozzászólás témája: Háton? Igen... |
|
|
Sziasztok!!!
A reptéren beszélgettünk pár érdekes balesetről, és egy nagyon tapasztalt pilóta mesélte a következő történetet:
Balatonparton valahol élt egy ember. A hazárd típusú szárnyat biztos ismeritek, neki ilyen volt. (hazárd szárny = papír nélküli speciális gyilkos)
Felszállt, sebességet gyűjtött (zuhant), majd csinált 2 db gyönyörűen kivitelezett loopingot.
a harmadiknál elfogyott a sebessége, és pont abban a kényes helyzetben találta magát, hogy a trike kerekei néztek az ég felé.
Folytatás: Szárny ment balra, a trike pedig jobbra, jó 70-es varióval.
Isten nyugosztalja szegény pasit!
Tehát lehet egy loopingot jól fényképezni, és utánna azt úgy feltüntetni, hogy háton repülök vazze'...
Még motorossal is. De ugye minden tankönyv úgy kezdődik: Műrepülni tilos ezekkel a masinákkal!!! (mondjuk nem is lehet szerintem)
További jó leszállást mindenkinek!
Aky |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
trikepilot Site Admin

Csatlakozott: 2005.12.28. Szerda 12:57 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Sopron
|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 9:10 am Hozzászólás témája: |
|
|
Küldök neked emilben adatokat ftp-hez, ha felteszed a klipet a szerveremre, akkor közzétehetjük itt a fórumon!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Burki kezdő fórumozó

Csatlakozott: 2006.06.19. Hétfő 22:58 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 7:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok! Véremből kifolyólag siklósárkányos vagyok, bár most kb. 100x többet motorozom. El sem tudjátok képzelni, mit lehet művelni egy akro sárkánnyal. A UP az egyik általánosan használt és nagyon jó típus.
A looping csak alap, a dugóhúzón keresztül elképesztő mutatványokra képes az arra felkészült sárkánypilóta. Akit érdekel, elküldök mailban egy videót (16Mb), érdemes megnézni. Csak küldjön kérést emil címmel.
Egyébként a vitatott kép teljesen OK, csak a gép és pilóta viszont nem egészen: a vitorla valószínű, már felülről kapja a terhelést, tényleg kérdéses a looping befejezésének a mikéntje, de ettől, ha sebessége van, még éppen kijöhet. Ugyanígy a belazuló heveder is erre a terhelésre utal: már beleesne a pilóta a vitorlába és ettől szokott törni a kereszttartó, de itt még nem erről van szó.
Érdekes lenne, a következő képet is megnézni... Ha volt a pilótának erre ideje... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kumisz kezdő fórumozó

Csatlakozott: 2006.05.10. Szerda 19:20 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Elküldve: Szer. Máj. 10, 2006 9:01 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem a kép valódi, a looping tetején megállt és negatív terhelést kapott a gép. Erröl árulkodik a pilóta testhelyzete is. Ha képet megforgatták volna a pilóta vizszintessen lógna a hevederen. A bal szárnyon a kitüremkedés a kereszttartó ami éppen törik.
Szerintem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lanti haladó fórumozó

Csatlakozott: 2006.01.05. Csütörtök 20:19 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: Jakabszállás
|
Elküldve: Hétf. Márc. 13, 2006 9:46 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| trikepilot írta: | | Gyalogsárkányhoz én sem értek, de nem hiszem, hogy épeszű ember szándékosan csinálna ilyet, csak a fotó kedvéért. Szerintem azért néz a kamerába, mert nagyok menő akart lenni a looping közben. A képet pedig egyszerűen megforgatták, így valóban jobban mutat. A kitüremkedés a vitorlán abból adódhat, hogy a szárnyat fordított erők érik, nem erre van kitalálva. Jó lenne, ha egy gyalogsárkányos is hozáászólna .... |
Ez igaz. Megforgatták a képet. Basszus. Erre nem is gondoltam. Egyszerű, de nagyszerű. ) _________________ Légcsavar műsor rajongói oldala!
Kecskemét és Vidéke Aero Club honlapja!
Jakabszállás nem hivatalos honlapja! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
trikepilot Site Admin

|
Elküldve: Hétf. Márc. 13, 2006 9:10 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Lanti írta: | Szia!
Én mondjuk laikus vagyok, de szerintem a faszi készült az egészre, ergo direkt ilyen elcseszettre tervezte. Ezt gondolom abból, hogy a kamera fordítva van felszerelve. (Ha a gyalogsárkány normális repülési helyzetben lenne, akkor fejjel lefele állna a kép.)
Szerintem itt nem a looping volt a fő cél (ápropó, gyalosárkányos loopingot láthatunk a Légcsavar 2. részében is, a Coup Icare-os bejátszásban), hanem direkt ilyenre tervezte. Szerintem a gépet kinyomta a hátára, és ahelyett hogy még tovább nyomta volna átfordulás közben, korrigált, tehát megfogta háton, és csinált magáról egy nem mindennapi kompozíciót.
Bizonyíték:
A kamerába néz. (Növeljétek meg a kép fényerejét.)
Ami még nekem furcsa, az a bal szárnyrészen az a kitüremkedés. Azt nem tudom, hogy mitől van.
Ez egy teljesen laikus vélemény volt.
Üdv:
Lanti |
Gyalogsárkányhoz én sem értek, de nem hiszem, hogy épeszű ember szándékosan csinálna ilyet, csak a fotó kedvéért. Szerintem azért néz a kamerába, mert nagyok menő akart lenni a looping közben. A képet pedig egyszerűen megforgatták, így valóban jobban mutat. A kitüremkedés a vitorlán abból adódhat, hogy a szárnyat fordított erők érik, nem erre van kitalálva. Jó lenne, ha egy gyalogsárkányos is hozáászólna .... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lanti haladó fórumozó

Csatlakozott: 2006.01.05. Csütörtök 20:19 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: Jakabszállás
|
Elküldve: Hétf. Márc. 13, 2006 7:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Én mondjuk laikus vagyok, de szerintem a faszi készült az egészre, ergo direkt ilyen elcseszettre tervezte. Ezt gondolom abból, hogy a kamera fordítva van felszerelve. (Ha a gyalogsárkány normális repülési helyzetben lenne, akkor fejjel lefele állna a kép.)
Szerintem itt nem a looping volt a fő cél (ápropó, gyalosárkányos loopingot láthatunk a Légcsavar 2. részében is, a Coup Icare-os bejátszásban), hanem direkt ilyenre tervezte. Szerintem a gépet kinyomta a hátára, és ahelyett hogy még tovább nyomta volna átfordulás közben, korrigált, tehát megfogta háton, és csinált magáról egy nem mindennapi kompozíciót.
Bizonyíték:
A kamerába néz. (Növeljétek meg a kép fényerejét.)
Ami még nekem furcsa, az a bal szárnyrészen az a kitüremkedés. Azt nem tudom, hogy mitől van.
Ez egy teljesen laikus vélemény volt.
Üdv:
Lanti _________________ Légcsavar műsor rajongói oldala!
Kecskemét és Vidéke Aero Club honlapja!
Jakabszállás nem hivatalos honlapja! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
trikepilot Site Admin

|
Elküldve: Hétf. Jan. 16, 2006 11:02 pm Hozzászólás témája: Háton ? |
|
|
Ez ugyan nem motoros, de talán megér egy közzétételt.
Azt tudtam, hogy gyalogsárkánnyal lehet looping-ot csinálni, de ez itt nem annyira frankó, ugye ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban. You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
Trikepilot
|