Egyedi keresés

Tartalomjegyzék www.trikepilot.net
Amit már mindíg is tudni akartál a motoros sárkányrepülésről, csak nem merted megkérdezni ...

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

2007

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vendégkönyv / Guestbook
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Füligjimmy
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó

HozzászólásElküldve: Hétf. Nov. 05, 2007 11:22 pm    Hozzászólás témája: Bemutatkozás Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv mindenki.

Előszöris bemutatkoznék.
41 éves családos ember vagyok, aki 20 éve rövid időre belekostolt a vitorlázórepülésbe, majd az MHSz halálával lehetőség hiányában végzett is vele.
Kb. 4 éve kezdtem újra a repüléssel foglalkozni, először csak merevszárnyú modellek építése, majd merevszárnyú repülések haverral (hiénázás), és lázas kutatás után a motoros sárkány mellett tettem le a voksot.
Természetesen erőteljesen beleszóltak a végső döntésbe az anyagiak is, lévén nem tudok rendes merevszárnyúba invesztálni.

Egyenlőre oktatót keresek, a szerényebb fajtából, és ha meglesz a szakszolgálatim, akkor tervezek egy trabi motoros trike-ot venni.
Tudom, már nem népszerűek ezek a motorok, de régen ültem ilyen gépen és egész jól teljesítettek még két személlyel is.
Kezdetnek elég lesz, sőt odáig eljutni nem is olyn egyszerű...

Szóval szorgos olvasótok leszek, és talán írni is lesz miről nemsokára.
Természetesen minden tanácsot és profi segítséget szivesen veszek!

Üdvözlettel:

Füligjimmy

Kopi
haladó fórumozó
haladó fórumozó

HozzászólásElküldve: Kedd. Okt. 16, 2007 6:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv mindenkinek!

Nagyon örültem hogy rátaláltam a fórumotokra, nagyon tetszik nekem.

Engedjétek meg hogy egy kicsit bemutatkozzam.
Jómagam 1996-tól sárkányozom Dunaújvárosabn a Dunaferr repülőklubban. Az első egyedülrepülésemtől sajnos túl sok repidőt nem tudtam gyűjteni, ennek többek között két fő oka volt.

-Mivel még az első pát tíz óraimat csak oktató felügyelete mellett repülhettem (egyedül persze, csak kellett vki aki eligazít, stb ...).
-A reptértől légvonalban nem lakom mindössz ~6km-re, de az a fránya Duna miatt kerülnöm kellett elég sokat. A reptér Dunaújváros alatt fekszik, én pedig a Duna túloldalán Dunavecsén lakom így kerülnöm kellett cirka 30km-t.

Mára már mindkét probléma megszünt, repülhetek teljes felügyelet nélkül (~4 éve), és a legfontosabb, hogy felépült az új dunai híd Innentől kezdve szinte napi rendszerességgel kint vagyok a feleségem nem túl nagy örömére a reptéren. Ma is repültem 50 percet Dancing

Rendkívül szerencsésnek érzem magam hogy egy ilyen rendkívülien jó klubba kerültem. Elmondhatom, hogy talán az ország legjobb csapatának a tagja lehetek. Klubbunk sárkány szakosztája összesen 9 fő, köztük Thúróczi Endre többszörös VB és EB győztes pilóta, Horváth István, Szurma Józsi, Dúl Béla. Hogy csak a jobbakat említsem. Ezen felül az évi szerény tagdíj mellet repülőgépet is biztosít számomra. Nemegyszer üzemanyagot is. Laughing
Igaz nem rotax motoros, hanem még a jó öreg trabi, egy C-14 farnkó gyors szárnyal. Fogyasztásom legrosszabb esetben 7 liter. Nagyon kezes kis gép, élmény vele repülni.
Ha már így belelndültem az írogatásba, akkor elmondom, hogy úgy néz ki tavaszra lesz új gépe a klubbnak. Ami ha nem is elsősorban (de elsősorban Smile ), az én gépem lesz. Ez annyit jelent, hogy a Thúróczinak az egyszemélyes verseny trike-ját kapom meg, egy rotax508 motorral, 3 tollú légcsavarral és egy új Aircreation XP11 (11nm!!) szárnyal. Igazi versenyre termett cucc Razz

Hát azt hiszem ritkán írok ennyit. Lehet kicsit elcsapott lett, de ez már ilyen marad

Jó lesszállást mindenkinek!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
tarodi
kezdő fórumozó
kezdő fórumozó

HozzászólásElküldve: Vas. Szept. 09, 2007 5:52 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én vagyok a 62. utólsóként regisztrált felhasználó a fórumban, most járok tanfolyamra,de úgy érzem az életem szerves részévé fog vállni a motoros sárkányrepülés kifejezhetetlen élménye. Sajnálattal tapasztalom, hogy nagyon kevés a fórumban az új hozzászólások száma, pedig szerintem sok élmény méltó lenne arra , hogy megosszuk társainkkal és vendég olvasóinkkal egyaránt. A siklóernyősöknél ez nagyon jól működik, miért ne csinálhatnánk mi is egy pezsgő fórumot?
Miki barátunk megalkotta, -hát akkor folytassuk!!!!!!!!! Sziasztok: Kálmán
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 22, 2007 8:28 pm    Hozzászólás témája: Ákoska sínen Hozzászólás az előzmény idézésével

Örömmel hallom, hogy a józan ész nyert. Drukkolok, hogy az időjárás kegyes legyen hozzátok.

Azt ugye tudod, hogy az első szóló repülésedkor ott lenne a helyem, hogy megörökítsem a "nagy pillanatot" ?!

Megvolt már ?

Most látom, hogy "vendég"-ként írsz a fórumba. Ezek szerint, lehet, hogy nem voltál bejelentkezve?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ákos
Vendég

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 22, 2007 7:39 pm    Hozzászólás témája: Derül az idő Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv!

Tényleg sz@r hangulatban írtam az előző hozzászólásomat.... de legalább kiöntöttem a lelkemet.... és jó volt!
Összeszedtem a gondolataimat, meg egy kis aprópénzt, és leültem gondolkozni! Ezt a telefonálások órája követte! Eredmény:
Szárny megy Egerbe Zoltán művekhez átvizsgálni!
Trike irány Szombathely a Klub műszaki vezetőjéhez!
Mindkettő papírt ad, tehát biztonságos lesz a gépem!!! Egyébként nekem is ez a legfontosabb!!!
Tisztelt oktatóról meg annyit: ma beszélgettünk, és azon filózott, hogy mikor vigyen el engem vizsgázni! Azt mondta egyedül az időhiány tart minket vissza, és ezért nyúlt ilyen hosszúra a kiképzés!
Tehát mindezeket összevetve: ÁKOSKA SÍNEN VAN (mint József Attila)!!!
Trikepilot (alias M) köszi az instrukciókat! néha kell a leb@#&ás, mert zöldfülű f@sz@gyereknek érzem magam, aki már mindent tud a repülésről...
Jókedvűen búcsúzom el mára... holnap meg irány repülni OKTATÓVAL!!!
Very Happy

Jó leszállást mindenkinek!!!!!!
Vissza az elejére
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Pént. Jún. 22, 2007 9:45 am    Hozzászólás témája: Frusztráció Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Ákos !

Hú, de nagyon frusztráltra sikeredett a hozzászólásod! De ne legyél az!

Az oktató nélküli réten szólózást felejtsd el azonnal, pláne új, profi által be nem repült géppel! Saját életedet és az egész sárkányos társadalom megítélését veszélyezteted, ha odavered magad a szántásba!

Nincs abban semmi rossz, ha valaki "évekig" tanul repülni. Nekem is majdnem egy év telt el az első kiképzési foglalkozástól a pilóta igazolvány kézhezvételéig. És nem csak azért, mert több órát repültem az előírt minimum mennyiségnél, hanem bizony azért, mert én is dolgozó ember volnék és türelmesen ki kellet várni a "bolygók együttállását".

Mindössze az alábbi feltételeknek kellett összevágni:
-Érjek rá én
-Legyek kipihent (ha nem volt meg 7-8 óra alvás, akkor nem repülök)
-Érjen rá az oktató
-Legyen alkalmas az időjárás
-Legyen alkalmas a reptér (se gyorsulási verseny, se repülőnap, se 8 db kavirnyáló autogyro, stb.)

Szóval nem csoda, hogy hetek is eltelhetnek két repülés között. Nekem szerencsém volt, mert az oktatóm főállásban repül, így szinte nem volt olyan alkalom, amikor ne tudott volna hozzám alkalmaszkodni. Volt, hogy ö jött el a mi repterünkre, máskor én mentem le őhozzá, máskor félúton találkoztunk. Ez sem rossz, mert így több repteret megismerhettem. (Tokorcs, Úrhida, Tapolca, Akali, stb.)

Az, hogy úgy érzed, hogy "már mindent jól tudsz", kizárólag azért van, mert még nem kerültél/vittek olyan helyzetbe, hogy rádöbbenj az ellenkezőjére. Amikor én a harmadik repórán már úgy éreztem, hogy király-csávó módjára mindent tudok, az oktató feljebb tette kettővel a lécet, és máris visszajöttem a realitás talajára.

Ha úgy érzed, hogy nem jutsz egyről a kettőre, akkor válts oktatót! Nincs ebben semmi ciki, elvégre te vagy a "fizető vendég". Szolgáltatásért fizetsz, ha úgy érzed, nem azt kapod a pénzedért, amit elvársz, akkor keress mást. Tudom, hogy a Te eseted picit kényesebb, mert munkahelyi viszony is közrejátszik, de inteligens emberek volnánk, az ilyet csak meg lehet beszélni!

Nemrég készült el a cég weblapja, ahol én tanultam repülni.
Ajánlom figyelmedbe: www.lwl.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Akos
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Jún. 21, 2007 8:43 pm    Hozzászólás témája: új év, új élmények Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdvözletem mindenkinek!

Úgy nézem első leszek az újraindított vendégkönyvben Very Happy
Akik ismernek most joggal kérdezhetik, hol voltam eddig, hol tartok a tanfolyammal, mi van a gépemmel... stb...
A gépem az udvaron ácsorog, és már a repülés is majdnem hogy felejtős szintre ért nálam!
Most úgy érzem sikerült eljutnom arra a pontra, amikor abbahagyhatom a tanfolyamot! Na persze nem azért mert vizsgára megyek..... egyszerűen nem tudom megcsinálni!!! Képtelen vagyok rá!
Egész nap meló.... utánna meg szólok az oktatómnak, hogy jó lenne akár csak egy fél órát is repkedni (fel-le-fel-le, azaz a gyakorolgatás) közli hogy nem ér rá, nincs jó idő, stb...
Okés, az időt még megértem..... De sztem kezd húzós lenni, hogy több mint 1 éve "tanulom" a sárkányok nyelvét...
Arra a kérdésre, hogy a leszállás miért nem volt jó (semmi szöcske, semmi szántás... sztem f..sza lett) a szakmai válasz a "CSAK"!!!
Ha sikerül beindítani a gépemet, akkor irány a mező és padlógáz...
Aztán ha minden okés, akkor saját szakállamra vizsgázni is elrepülök...
Remélem!
Na, ennyi szomorkodás után ideje abbahagynom...
Ezért csípem ezt az oldalt, mert itt tényleg bármit el lehet mondani! Még akkor is ha ez ilyen szomorkodósra sikerült.
Na, remélem majd a következő sztorim másról fog szólni!
Addig is mindenkinek jó leszállást kívánok!

Ákos
Vissza az elejére
trikepilot
Site Admin
Site Admin

HozzászólásElküldve: Vas. Márc. 18, 2007 10:09 am    Hozzászólás témája: 2007 Hozzászólás az előzmény idézésével

A 2007-es vendégkönyvet újraindítottam, a korábbi hozzászólásokat áthelyeztem, IDE.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vendégkönyv / Guestbook Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Trikepilot